28.04.2019 г., 10:37 ч.

Англичанин с котка и каталог 

  Поезия
339 1 3

Котаракът на топло...

размърда кадифени ушички.

                                                               Елена Гуро

 

Те отново са двама. В началото.

И опашката пак се гордее.

От мустаците води се тялото

и в посоките остри вирее.

 

По ушите познава се времето

и къде е по-заветно. Близко.

Щом настръхнат, започват промените

ревматизъм каминено рисков.

 

В сенки бледи загръщат се лампите,

а коминът изкашля сгурия.

На сърцето поскърцват в такт клапите,

а очите предания крият.

 

Англичанинът дреме край огъня,

а дъждът зад стъклата не спира.

До пантофите босоноги са

необутите стъпки шпалири.

 

Неотворен, в ръцете му восъчни

каталог с отменени сезони.

Англичанинът спи, а над Острова

дъжд, още истински. Като спомен.

 

 

26.04.2019

© Мария Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??