19.05.2016 г., 18:01 ч.

Анулирана любов 

  Поезия
423 0 3

Анулирана любов

 

Понякога любовта идва като документ,

с ясен срок,  статус и правила,

аз съм партньор с теб, а ти с мен,

имаме сделка, но не знам до кога…

 

И копие от него и двамата получаваме,

което завинаги остава в нашите сърца,

да си спомняме, да ни боли да не забравяме,

случилите се в партньорството ни неща…

 

Този документ без предизвествие се прекратява

просто идва момента и любовта край слага..

Понякога го усещаш, че този момент наближава,

а понякога извънредно да се анулира се налага…

 

Офертата някой път е толкова примамлива,

че макар за кратко искаш да я приемеш,

слагате си смело подписа с някой и двамата,

но накрая само копие от спомените ви ще вземеш…

 

Любовта е договор макар и неформален,

всеки има си задължения и права,

знаехме, че е временен и ще приключи рано,

малко незаконен, но валиден документ на любовта…

 

Любовта ни е до болка истинска и много силна,

да бе документ или софтуер да го програмираме,

любовта ни и от двете страни е абсолютно активна,

как точно сега да й сменим статуса на анулирана….

 

26.08.2015

© Радослава Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много оригинално - съвременен поглед за любовта..., договаряне, подменяне...!!!
  • Документите в ред, а парите ги няма!
  • Интересно е. Има едно скрито и разкрито послание. Тръгнах да чета...едни неща разбрах, други не...докато не прочетох последната строфа и тогава разбрах повече. Освети пътеката и промени усещанията. Провокира ме и ме озадачи с тези стихове, но ми хареса.
    Поздравления.
Предложения
: ??:??