28.03.2007 г., 8:45 ч.

АТЕЛИЕ 

  Поезия
569 0 10

АТЕЛИЕ

                    В памет на Йордан Денев

 

Толкова разголени души витаят тук!…

А Дяволът и Ангелът,прегърнати,
похъркват в някой ъгъл тихо…
Свещенодействието кротичко въздъхва…
Палитрата – длъжник посмъртен, -
като заченала жена, лежи блажено…
Разпада се Светът
на Минало и Настояще…
Отвсякъде напира тишина…
Примамливо предчувствие за Вечност
струи през блясъкана нечии очи…
Дори и паякът във ъгъла
не смее да подсмърча –
да не намокри нишката към спомена за нещо…
Единствен гларусът – наивен страж на Изхода
към нощницата страстна на небето,
стряска тишината, самозабравила се в свойта глъбина…
Тук някъде е Входът.
Тук някъде е Изходът
от малката магия,
залостена сред дъх на терпентин…
…А всъщност, това е само път
в отъпканата Вечност
на Стремежа!… 

Ванилин Гавраилов 
 

© Ванилин Гавраилов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??