22.04.2024 г., 9:31 ч.

Атракция в турско синьо 

  Поезия
74 0 0

Рече:“йок!“ Октай – пишман-атентаторът

на Доган –душманина и диктатора.

Понечи пред ДПС-делегатите

да му прати смъртоносен хабер,

с насочен в слепоочието му

                                   пиперлия-револвер.

 

Рече, ала ...“язък!“ – чу се само

                                                     цък-цък,

Демек – атентат-кьорфишек.

 

Наскочиха връз него тогаз,

като ястреби депесар-либералите,

с хвърчаща пяна от бяс –

в услуга уж на охраната;

паднал в несвяст го ритаха,

кой де свари (досущ като яничари).

 

Камерите, втрещени, предаваха:

как, по липса на ятагани,

с крака и юмруци правораздаваха

Догановите башибозуци.

© Вълчо Шукерски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??