30.12.2022 г., 7:24 ч.

Автограф върху снега 

  Поезия
231 1 2

АВТОГРАФ ВЪРХУ СНЕГА

 

... под прозорците на Варна, малко братче на Гаврош,
със душица благодарна тръгвам в празничната нощ,
през свещички и гирлянди и елхички с пухкав сняг
под балкони и веранди хлътвам в непрогледен мрак,
а край мен гърмят пиратки, сякаш свършва се светът,
в дните ни – до ужас кратки! – радостите ни са кът,

 

някъде пищи патрулка, тъпан дъни! – в чалга бар,
и – измръзнала светулка, жълт, ми мига светофар,
две джебчийки ще обарат, де що има, в моя сак –
тази нощ ми е подарък! – опакован в бала сняг,
автограф в снега на Варна ви оставям с йероглиф –
Господи, защо не вярвам, че е празник, и съм жив.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??