2.08.2022 г., 12:44 ч.  

Автонекролог 

  Поезия » Хумористична, Пародии
389 0 2

За да си фил,

някой платил

или заблудил;

за да си фоб - 

затрупал в гроб

или сторил роб.

Консервативен либерал,

регресивно прогресивен,

атеистично набожен - 

моден изкуствен интелект.

Да бъда или не

звяр или человек?

Дайте мне свободу

от гнет на среброто,

че прави златото

сляпо окатото!

Мозъчна ерекция

зачева концепция

плюс минус корекция.

Без цензура,

но с мензура.

Вулкан

хумороиди,

фонтан

мемороиди.

Не палувах

и мърсувах,

не кротувах

и пасувах - 

се бунтувах.

Имам вяра

и ѝ вярвам.

Всяка сълза, целувала листовете,

се стича в пода вледенен нечистия.

Ако бях скала,

щях да се строша,

ала аз търпя,

щото съм душа.

На света съм се надсмял,

затова съм оцелял.

На текстопад турям конец:

поместване или свинец.

Ни вечна, ни памет. Сдяволом!

 

 

 

 

 

 

© Венко Василкин Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??