16.12.2022 г., 11:37 ч.

Автопортрет с бръмбари 

  Поезия
164 2 3

АВТОПОРТРЕТ С БРЪМБАРИ

 

... навярно имам бръмбари в главата? – и никакво спасение от тях! –
и сякаш Господ плаща ми заплата да бъда цял живот сълза и смях,
да пея, даже щом ми се доплаче, на всичко да се смея – кротък луд,
това е то – единственият начин! – да не избухна – буре сух барут,
е, вярно, че съдбата ми бе трудна, и чудех се – защо съм тук дошъл? –

 

на крачка бях – от ужаса да лудна! – че този свят със всекиго е зъл,
доде за скъдно слънчице се молех като един заключеник в затвор,
жадувах в този свят да бъде пролет и птиците да пеят в смесен хор,
По бръмбарче на всекиго ще пратя! – да грейнат с обич вашите очи.  
Светът е по-красив, сестри и братя, щом бръмбарче в главата ви бръмчи!

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прати твойте да правят компания на мойте, та белким нещо хубаво се роди
  • Чудех се какво бръмчи и в моята глава, а то какво било!🥰🤣 Сигурно всички бърборани имат поне по няколко бръмбара, които щъкат из мозъка им.😉Весело ми стана от това твое стихотворение, Валери, благодаря ти!
  • Подписвам! И моята глава е пълна с бръмбари, имам и за раздаване, та знам как е
Предложения
: ??:??