1.04.2008 г., 7:43 ч.

Аз и Бог знае още кой 

  Поезия
705 0 2
Дързък ли? Странен?
Открит от малката тиха вина.
Кой живее още тука в мен?
И нарисувах още една красива лъжа,
която ще изложа на показ и този ден.
Само недей да ме молиш да спра,
в лудостта вярвам като герой.
И съм събрал образите в тази душа -
аз и Бог знае още кой...

Виждаш ли? Странно!
Аз преоткривам себе си днес.
Да, харесва ми това, което бях -
без морал, без съвест, без чест,
със злоба, с инат и със страх.
Не ме вини, че нямам нищо,
знай за себе си всяко парче
от мен би се превърнало в песен -
всяка частица от моето сърце.

Аз ли? Странен?
Не разбирам как искам наново
да бъда роден и всичко да знам.
Но някой ме наказва сурово -
по-добре всичко, отколкото сам.
И тръпките се нанизват върху ми,
вятърът в мен не носи покой.
Но дълбоко вътре се чува гласът ми -
аз и Бог знае още кой...

Отличната гледка пред тези очи,
ще вали от небето ми -
сън и покой,
сън и покой, и порой,
и Бог знае още кой...

Като подредена схема с атоми,
съм изграден по строга формула.
Там, където е душата ми
и където се намира образът.
Всяка частица, запазена вечно,
е само за себе си малка искра,
която може да избяга далече,
но може и да остане сама.
И че откъсвам парче по парче -
и откривам някой в мен,
нищо не може да го спре,
защото аз съм така построен.
Само недей да ме молиш да спра,
в лудостта вярвам като герой.
И съм събрал образите в тази душа -
аз и Бог знае още кой...

© Христо Андонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "И че откъсвам парче по парче -
    и откривам някой в мен,
    нищо не може да го спре,
    защото аз съм така построен." - така,така... и аз така

  • Нещо ме трогна...нещо ме впечатли...
    Ти и Бог знае още кой...
    много ми хареса!
Предложения
: ??:??