Не ме разсейвай с приказки за старост,
а просто за любов се подготви,
защото изживявам втора младост,
кръвта ми вече почва да кипи!...
Подсмиваш се, говориш, че е лудост.
И пак през смях ме стреляш със ръка...
Не ти се вярва, че ще сторя чудо,
но повече нахъсваш ме така...
По арматура съм пред теб. Без потник.
На Майкъл Дъглас мязам ти, нали?...
Превиваш се от смях, но е страхотно -
възбуждаш ме!...Недей!...Не говори!...
И под смеха ти почвам да загрявам.
Минутка само!...Ще съм като нов!...
Приклякам бързо... Хà, да се изправя...
и вече съм готов... за "Пирогов"!...
Застивам в поза "нестабилно клекнал" -
скован от болка, немощен във кръст.
Но по-обиден е смехът отекнал...
почукващият челото ти пръст...
Страстта ми на секундата изчезва.
И болката ме реже като с нож.
Внимателно ме хващаш и повеждаш.
Аз гледам на света със поглед лош...
Ти на леглото бавно ме полагаш
и милваш ме по потното чело,
душевния ми срив не предполагаш,
до мен се свиваш кротко на кълбо...
Естествено, че подвига отлагам!
Но да го знаеш - ще се състои!...
Що изненади в плановете слагам!..
Тепърва да ги видиш предстои!...
© Роберт Всички права запазени