14.07.2012 г., 12:00 ч.

Аз искам 

  Поезия
472 0 6

АЗ ИСКАМ

 

Аз искам да съм само твоя, мили,

подай ми силната си мъжка ръка,

чрез нея прелей живителни сили -

двама да се справим със таз самота!

 

Уморих се досега във живота

сама да посрещам и грижи, и скръб.

Искам да се радвам аз на доброта -

да те виждам силен кат вековен дъб.

 

Аз на тебе ще ти вдъхвам надежда,

ти за мене заслон, закрила бъди,

тъй слънце през мъгла гъста поглежда

и ти търсиш топлинка сред хали зли.

 

Нали и светът е даден за двама -

бъди ти мой другар, вовеки бъди!

Стига вече с тази нелепа драма!

С теб няма да са страшни идни беди.

 

 

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??