6.12.2007 г., 17:41 ч.

Аз, мойте стихове и любовта 

  Поезия
2194 0 11

Аз, мойте стихове и любовта,

тази вечер пак си фантазираме

и описвам случки и неща,

който на поднос избираме.

 

Какъв ли стих ще има тази вечер,

колко в мен е жива любовта,

а тъгата тръгна ли си вече,

случват ли се още чудеса?

 

Някъде изгубих святите неща,

някъде по пътя друг ли ги намери,

возя се във чуждата кола,

а душата ми от страст трепери.

 

Облик нов рисува ми нощта,

нова среща или изневяра,

канен гост, отключена врата,

страдам пак, но се раздавам.

 

Летен дъжд в сърцето щом вали,

бъзо ще отмие всяка болка,

нещо друго ще се промени

и се питам още колко.

 

Утре трепета от миналата нощ,

ще опиша в нежни рими,

а когато стане полунощ,

ти, сърце, на други подари ги.

© Даниел Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??