2.11.2008 г., 13:45 ч.

Аз съм 

  Поезия
555 0 0
 

Непознатият номер

               съм  в твоя телефон.

Неизвестният влюбен

                     в стар каталог.

Аз сивият контраст съм

                на пъстрия ти фон.

Зачеркнатата дума

                    в нов монолог.

Аз съм черният гарван

                   на белите ти дни.

И невзрачният спомен

                за неродена любов.

Аз шаманът съм твой

                 на злини и вини.

Закъснялото ехо

                 на един нежен зов.

Разпиляна надежда

                 за мечти и небе.

Нежелана победа,

                разиграна на зар.

Непотърсен съм бисер

                в овдовяло море.

И анатема тежка

               на един божи дар.

Аз съм.

           Бях.

                  И ще бъда.

© Велизар Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??