15.08.2006 г., 14:21 ч.

АЗ СЪМ...ДРУГАТА МАРИЯ 

  Поезия
1075 0 11

Аз съм Мария.Но не онази,

която роди сина ти, Боже...

Която уми нозете му и

която плака когато тълпата,

Го убиваше с ръждиви пирони,

там на кръста...

Преди да го повикаш

при себе си,
озлочестен, но невинен.
Тя е Богородица, Боже
ПреСвята ...
А аз съм грешната.

Най-грешната

от всички Марии... Но

която също обича.

И която все още търси пътища

неоткрити към Святостта

на другите.

Аз съм грешната.Онази Мария.

На която даде очи да плаче

за всички ...
И да пее с гласа ти,Боже.

Ти я обичаш,  Господи. Обичаш я.

Наравно с другите.
Тя има  кръста си.Ти и го даде.

И още  го носи...

И пада... Много

по три пъти пада под него,

но ти все още я вдигаш.

Защото искаш преди да дойде,

да целуне нозете ти, да ти изпее

най-красивата песен,
която е още

вътре в нея...

© Веска Алексиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??