11.05.2024 г., 20:06 ч.  

Аз съм топчето в твоята супа 

  Поезия
166 2 4

АЗ СЪМ ТОПЧЕТО В ТВОЯТА СУПА

 

… и недей да ме гледаш под лупа? –

цял свят римите мои чете.

Аз съм топчето в твоята супа,

утре може да стана кюфте.

 

Бях ти лучецът в лятна салата

на красивата ти сундурма.  

И картофче едно в мусаката,

във която бях късче кайма.

 

Ако щеш, ме хвърли на боклука?

Аз и там ще съм твоят сладур –

с някой лев от наградата „Букър“

ще ти купя дворец на Сатурн.

 

Цяло медийно ято мисирки –

даже няма миг да се свеня! –

Ще ми правят по цяла нощ свирки,

а защо пък не? – и през деня.

 

Алфред Нобел ме гледа под лупа.

И те милва по кичура рус.

Аз съм топчето в твоята супа.

Ала твоята супа е гнус. 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Яко.
  • Суперско! По-добре не би го казал!
  • Ирония, пародия, сарказъм и сатира в едно. Браво!
    Българският носител на "Букър" може и да е сносен писател, но поезията му е... Егати шантавото подобие на поезия!
  • Хахаха! Много ме разсмя това стихотворение 😁
Предложения
: ??:??