24.02.2011 г., 10:13 ч.

Баба Марта 

  Поезия » За деца
597 0 5

Баба Марта

 

Милата Баба Мартуша

никого вече не слуша.

Сърдити погледи мята,

ядна върви по земята.

 

Братята - малки, големи,

днес ù създават проблеми.

Винцето са ù изпили,

секват последните сили.

 

Сърдита, Мартуша си шета

по всички възможни кьошета.

Старите дрехи изтупва,

сняг ни отново затрупва.

 

Стига ти, спри се, Мартуша,

вече дойде ми до гуша.

Я ела бодра, засмяна,

с пролетна дивна премяна.

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??