11.11.2006 г., 11:42 ч.

Бабо... 

  Поезия
719 0 6

Сфетофарът показва зелено,
но аз все не мога да тръгна.
И чувам пак глас, дълбоко във мене.
Не мога болката днес да изтръгна.
Луната е пълна и свети.
Но аз не виждам, всичко е черно.
Сърцето ми не може днес да усети,
боли го. Боли го безмерно.
И слънцето нежно гали с лъчи.
Не виждам аз светлината красива.
Душата не шепне, отново мълчи.
Аз съм объркана, отнесена, сива...
Цветовете пред мен се редят.
Но аз виждам само черно и бяло.
Сълзите ми черни не ще наранят
сърцето, което от болка е спряло.
Не чувствам, а всъщност боли.
Защо не мога за миг да забравя...
Не виждам, но пред мене си ти.
Да си отидеш - не мога да те оставя!!!
Усещам, че идва краят на филма.
Усещам, че ти се предаваш.
Умираш, умираш, а аз съм безсилна...
Прости ми за всичко, кажи, че прощаваш...
Кажи ми как да върна за тебе живота.
Кажи ми как да спра проклетата болест.
Не искам да идва последната нота,
не искам да свърши твоята воля.
Разбираш ли, боли ме, така ме раняваш.
Кажи, как ще живея само със спомен?
Спри, няма... Ти днес се предаваш,
къде да приютя съня си бездомен...
Недей... Знам, че нямаш повече сили.
Но как без теб като преди да живея?
Сълзите ми отново във мен са се скрили,
пред теб, за да се правя, че се смея.
Ти, бабо, ме отгледа.
Не ни оставяй днес сами...
Не тръгвай след смъртта и кой нататък те отведе?
БЕз теб ужасно много ще боли...

 

                                      ОБИЧАМ ТЕ, БАБО!!! БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА ВСИЧКО! НЕ СИ ОТИВАЙ...

© Петя Терзийска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много истинско и много тъжно!
  • Благодаря на всички ви за искрената подкрепа!!! ;(
  • Мен също ме натъжи стиха ти ...осебено сега когато не мога да се обърна с тези топли думи към моята баба...запази спомените и потъгувай...от това не олеква ,но пречиства горчивината...
    Поздрав и от мен!
  • Истинска болка е стихът ти...дано не си отиде баба ти!
    Дано още дълго време да е жива и здрава!
    Поздрав за стиха и прегръдки за теб!
  • Прекрасен, тъжен стих!
  • Мила, знам как боли това!!! И за съжаление освен да бъдем до тях и да ги обичаме, друго не можем да направим!!! Бъди силна за нея!!! Тъжен стих!!! От мен прегръдки
Предложения
: ??:??