23.08.2023 г., 15:57 ч.

Балада за прочетения вестник 

  Поезия
131 4 2

БАЛАДА ЗА ПРОЧЕТЕНИЯ ВЕСТНИК

 

... нетрайните възторзи на плътта не са ми вече никак интересни,

в очите на девойките чета, че вече съм един прочетен вестник –

пред мен – във огледалото, мълчи човече със изпосталяло тяло,

с потънали във Нищото очи, без даже грам надежда за начало,

какво оставих и какво си взех, си е въпрос на вярна гледна точка –

 

измамна слава, почести, успех, приключих вече, нека друг ги почва,

и нека друг – с раздрани колене! – по слоновите кули се катери,

аз бях до тук, аз вече казах: – Не! – на тонове убийствени химери,

рекламното лице на старостта, по-тих и от мишленцето в килера –

седя си в парка, вестника чета – човек, вторачен в дългото си Вчера.

 

23 август 2019 г.

гр. Варна, 9, 00 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??