22.03.2021 г., 9:31 ч.

Балада за теб 

  Поезия » Любовна
641 1 4

Да вярвам в теб, това е смисъл

за да не спирам, да живея.

Отдавна бих се аз отписал,

но ти си повече от фея.

Без тебе, сам, ще полудея

и ще пропадна вдън земята.

Чрез любовта ти ще успея,

    защото ти си ми душата.

 

Животът строг ни е орисал

да теглим, може би. Не смея

да се оплаквам. Не съм питал

за мъките - ни Бог, ни Змея.

Без отговор ще проумея

нещата само с теб, жената

даряваща безкрай... Копнея -

    защото ти си ми душата.

 

Къде не бях, къде съм скитал

изгубил дните? Не жалея

за прежна младост, там опитал

от глупост и лъжи. За нея

и сълза не ще пролея,

че пред мен е красотата

на пречудната... Лелея -

    защото ти си ми душата.

 

И няма да се пропилея

в нищото на нищетата.

Ще ме има с теб, ще пея...

    защото ти си ми душата.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??