8.03.2019 г., 12:21 ч.

Банално (за)познанство 

  Поезия
294 0 1

       На Георги Георгиев 

 

Не е за мен важно банално запознанство,

Перфектна връзка без спорове дори малки,

За мене важно е баналното познанство,

Да знаеш неговите мечти и най-малки.

 

И да вярваш в неговото странство, 

Ръката му да държиш по пътя дори трънлив, 

Да сте двама в непознатото пространство,

Заедно да се борите с живота горчив. 

 

Да разбираш от таланта - музиканство,

Хубаво е да знаеш кое го прави щастлив, 

Да го пазиш от приятелското интригантство, 

Да го учиш как да бъде търпелив. 

 

И да го обичаш важно е също, 

важно е да казваш и да го показваш, 

И да знаеш, че за любовта е присъщо, 

Казаните думи да доказваш. 

 

                                                        

 

 

 

 

 

© Donika Jelkova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Във утрото с теб, вдъхновение,
    влизам в дълбока гора,
    под нейните клони зелени
    те срещам, сияйна зора.

    И с теб, вдъхновение, искам
    да срещна сега радостта
    в лицето на щерка планинска
    под тия трептящи листа!
Предложения
: ??:??