Да, Пегасите са много –
те са цял табун!
Но и поетите са много –
те са цял катун!
Който пръв в табуна влезе,
той Пегас избира;
който е последен – яхва
каквото намира.
Аз, нали съм все последен,
яхнах една кранта,
с хълбоци и със ребра
като Росинанта:
докато напиша два-три стиха,
панталоните ми се протриха!
Стиховете ми са много
слаби, не отричам,
но по скъсаните гащи
на поет приличам!
© Ангел Чортов Всички права запазени