Бърза Том – към своя дом
в дрехи втора употреба.
С второ качество балтон,
вечно втори... без победа.
Вкъщи... чака го жена –
Бет на соя му подхожда.
Тя е сбъдната... Съдба!
Чака третата си рожба.
Бет е бедна... и добра...
и почти не му мърмори.
Тя е сбъдната... Жена...
не ѝ пука... че е втори!
Тя, пред външната врата
го очаква да се върне!
Всеки ден, е все така –
Чака го, да го прегърне!
Със децата – вечерта,
тя е най-добрата Мама!
А по-късно, през нощта,
тя е палавата... Дама...
Том и Бет са малко нисши –
Свършват техните заплати.
Но край топлото огнище –
Със любов са Те... Богати!
На семейство Петрови!
© Yuri Yovev Всички права запазени