2.03.2021 г., 19:39 ч.

Бели и черевни - здрави и засмени 

  Поезия » Хумористична
142 1 5

Първомартенско – садистична

 

Баба Марта бързала,

бая народ навързала,

с мартенички в гората,

висят си надолу с главата …

 

И на Пешо омотала примка,

с цветовете червено и бяло,

тя гони момчето то припка –

сякаш Дявол видяло …

 

А на Шаро върза каишка,

кака сега му се радва,

горкото … май я напишка,

Како защо ти е брадва?

 

Пижо пък кръстиха бате,

лежи си в гипс и мърмори,

че с Пенда хванал ги тате,

в сеното щял нещо да стори.

 

А Марта, баба не подмина,

в наше село и всички мъже.

„Червено и бяло“ – дузина,

пиха на екс – но менте.

 

Сега един се чувства в полет,

друг на ужким съблича момичета,

трети пукна с Първата пролет,

тоест гушна букет от кокичета.

 

„Бели и червени да сте хора!“

Засмяна пожела старушата.

И нали не знае лудият – умора,

със съседите се хванахме за гушата …

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??