31.03.2013 г., 9:59 ч.  

Бели птици 

  Поезия » Любовна
609 0 0

Бели птици

Душите ни са като бели птици -
бели ангели с разперени крила.
Зоват ни и миражи, и звездици -
към вечните предели на духа.

Издигам в култ голямата любов,
безкрайната, и чистата, оная -
в която блика нежен благослов
и води ни към портите на рая.

И тръгват две сърца в света:
един до друг в омая озарени,
понесени през земните недра,
а падайки остават несломени.

Издигам в култ великата любов
на две души разцъфнали вселени.
Притеглени, и в магнетичен зов
един за друг възкръсват преродени.

Играят пламъци, искрят зеници,
в едно се сливат тръпнещи сърца,
душите ни политат, като бели птици -
като бели ангели с разперени крила.



Лъчиста

 

© ЛЪЧИСТА Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??