20.09.2020 г., 9:18 ч.

Берачът на кестени 

  Поезия » Гражданска
427 0 2

В целия град почти е известен,
скромен и честен, но цял живот – беден.
Изкарва си хляба, кестен по кестен,
събужда се първи, заспива последен.

Наивен мечтател и добродушен,
дървото не брули, от земята събира.
И щом измори се, на пейката сгушен,
почива си малко и се прибира.

Познават го, но никой не го забелязва,
не виждат в сърцето му чувства разместени.
Сутрин изгрява, вечер залязва,
с душата си слънчева, берачът на кестени.

Явор Перфанов ©
19.09.2020 г.
Г. Оряховица

© Явор Перфанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??