1.05.2013 г., 19:34 ч.

Без име 

  Поезия
374 0 1

Надникнах в толкова души,

но в своята така и не надникнах.

Подканих всеки да крещи,

но сам не смея да извикам,

че няма на света жена,

способна да обича безвъзмездно.

Не припечелих за кола, апартамент и ресто,

по дяволите чистата ЛЮБОВ!

Вървете с нея в блатото при раците -

от днеска ставам чисто нов.

ЛЪЖЕТЕ в преданост простаците.

А Шекспир сигурно е вервал,

че Жулиета никога не ще изневери.

Позна драскачът, жена във изневяра

ти не може уличи!

Нали е тайно предприятие за 

разклоняване РОГАТА на мъжа

и в отговор се ражда...

ПЪРВАТА ЛЪЖА!

След нея втора, трета, пета.

Тук няма свръхчовешки възприятия.

За политиците това е рента.

За философите е просто апострофия.

Студената война е отживелица.

Монтеки не враждуват с Капулети,

но вие вънка страшната виелица

върни ми топлината, ЖУЛИЕТА...

© Търсещия чудак Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??