16.01.2006 г., 11:41 ч.

БЕЗ ТЕБ 

  Поезия
693 0 0

     БЕЗ  ТЕБ

Ти знеш ли - един човек е казал -
в опората е силата на този свят!
В опората, която може и да бъде
един огрял те слънчев лъч.
Опората, която не осъждаш,
когато те потдържа прав
без всякаква опорна точка
против законите, измислени от нас!
Опората! Кажи ми простичко и ясно -
как тя живее още в теб?
Аз всичко ти отнех,
откраднатото скътах
в разплаканите си от страх очи.

Кажи ми тайната, разкрий секрета
и аз ще бъда силата у теб!
                      1972 г. 

© Елена Бързева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??