10.02.2009 г., 12:15 ч.

Безцветна Свобода 

  Поезия
652 0 10

Днес няма да строим заводи,

ще рушим!

Ще строим Полета - Свобода.

Ненужни са ни вече каменните своди,

ненужни са мръсните машини,

ненужни са тези знамена!

Ще строим хиляди полета,

полета със засята Свобода.

Безцветна ще е.

Не пурпурна зора,

не сини небеса,

не жълто слънце!

Безцветна, безцветна ще е тя!

Заводите са мръсни и разбити

като затвори същи.

Грозни и ненужни.

Без прозорци, но ни грам светлина,

в тях я няма наш'та Свобода.

Ще строим.

                    Хиляди

                                 Полета

                                              Свобода!

Хилядите вери пак ще са в една,

но безцветна вера,

безцветна Свобода!

Всички цветове са грозни,

нашият цвят е Човешки...

Червеното е кръв,

синьото - затвор,

жълтото - позор!

Вярваш ли ми!?

Ще строя аз сам

(ако трябва)

на върха, горе там:

                                  Хиляди,

                                                Полета

                                                              Свобода!!!

Чисти!

Красиви!

Щастливи!

Свободни!

Свободни като един народ,

свободни под безцветен кръгозор!

Просто свободни!

Толкова е лесно!

      -------

Днес ще строим,

ще строим наш'та Свобода!

         Тук и Сега!

© Никой Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??