20.08.2023 г., 15:56 ч.

Безглаголна вечеря на свещ 

  Поезия
169 3 3

БЕЗГЛАГОЛНА ВЕЧЕРЯ НА СВЕЩ

 

Един мъж. И една Жена.

Тераса. Маса. И два стола.

Бутилка водка. И Луна.

По-криворога от гондола.

 

Вечеря на безмълвна свещ.

По радиото Григ. И Шуберт.

И спалня. Ламинат – горещ.

Под тихо свлечения губер.

 

Той – древен като исполин.

Тя – дребна като Пепеляшка.

Красива нощ под свода син.

За селфи в отесняла флашка.

 

А по-нататък – Светлина.

И слънчев лъч по черни доби.

Един мъж. И една Жена.

Два свята за милунка Обич.

 

13 август 2023 г.

гр. Варна, 22, 15 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??