5.03.2005 г., 9:00 ч.

Безлунна нощ 

  Поезия
887 0 4

Безлунна ще е тази нощ...
Нощта
в която знам,
че сянката ти светла ще прегърна
като причастие за неизбежна близост.

Тогава тишината ще потрепне,
възбудена от допира
на съзерцания,
които сливат се до цялост
с красота...

С криле разтворени
в парченцето невидимо пространство
дълбая с устните си
чак до корен
за да достигна в тях родените копнежи...

Нощта безлунна е,
но светлината –
сърце
в сърце се отразява
и в мислите се плиска щедроръко
като милувка топла
по бреговете тихи на душата...

Градим се блясък бърху блясък!

Чертаят миговете пясъчни бразди
по ъгълчетата
на незатворените в тъмното очи
усмихнати в безлуние до крайност...

От бялото на очните дъна
се рони
перлена въздишка
по огледалната повърхност на земята -
море
от чувствата ми приливни,
в които плуват
сребърно-златисти рибки –
слова, неуловими върху листи цветни ...

Търкулва се звезда –
монета, хвърлена през рамото небесно
към утрото дългоочаквано...

Търкулва се със звън,
по скулите на времето и пари
в мига,
във който аз ще те прегърна...

Греблото в лодката от обич се разгъва
като крило на чайка
опитвайки се да обхване океана –
подвижно тяло
мятащо се лудо по пясъчни дъна
и плискащо се с крясък
сред бяла морска пяна –
слова, недоизречени в нощта до край...

По листите разхвърляни с писеца
мастилото ми пуска котва там,
където
времето клони единствено към теб
и се отмерва
с плющенето на вдигнати платна
и с порива на вятъра
по гребена на морската вълна ...

В такава нощ безлунна -
те прегръщам
със силата на падащите капки дъжд
във океан от обич...

(И после ... някак ... мислите си губя...)

© Йоанна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря Надичка с усмивка,
    Такава нощ винаги е изпълнена със светлина Галичка,
    На теб също се усмихвам Писателче
    и благодаря Веси за усетеното настроение
    С поздрав
  • Moре от любов...и всичко останало!!!Прекрасна си!!
  • Тази безлунна нощ е толкава ярка, изпълнена със светлина от нежност и обич...
  • Поздрави за стиха!
Предложения
: ??:??