13.11.2013 г., 21:50 ч.

Безотечественици 

  Поезия
332 0 2

И виното е в мръсни чаши. Мръсни са почти душите.
На чуждото сте днес апаши. А своето без жал рушите.

Не слушате заветни фрази... щом думите са гниещ скелет.
И раната е само тази. И вечно ви оставя белег.

Това ли е съдба на братя... поробени в лъжовни чети?
Животът ви без срам да хапят. И да грабят с пълни шепи.

Не търсите дори и Бога. Пътят ви е все напряко.
Заровихте в неверно "сбогом"... спомена за онзи Дякон.

Нали кръвта е вече друга? В черното сега изстива.
Родината - една заблуда. На показ - всичко диво.

А виното е в мръсни чаши. Мръсни са почти душите.
Тя, измамата, сега на власт е. И цял живот не ще простите!




© Аз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Така е, Санвали! Светъл ден ти желая!
  • Да, истинно Васил! Няма преки пътища! Поздрав!
Предложения
: ??:??