14.05.2005 г., 7:35 ч.

Безсилие 

  Поезия
827 0 0


Сега съм сам в мрака
и зная, че те няма.
Сега съм сам -
безцелно безутешно
сега отдал сам се на мрака!

На мрака сам съм се обрекъл
със глупост, ярост, простота
и мрака страшен грозен и зловещ е
в дните злостни в тази страшна самота!

Сега, когато  те няма, аз тъгувам,
сега аз зная, че ти си любовта.
Аз вярвам в тебе момиче на съдбата,
но мрак държи душата ми във плен!

Сега умирам и втренчвам се във мрака
в очи красиви...
в коси игриви...
и мракът някак пада пред образа красив!

Сега съм в в ада
сред преспи самота,
със всяка стъпка падам в нищото,
със всеки вопъл срещам самота!

Накрая на пътеката е краят ми..

Сега усещам жупел под краката си,
усещам как плътта ми задимява
и в този миг на болка неподтисната
остава мойта вяра в теб и във надеждата!

© Станислав Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??