16.03.2015 г., 12:46 ч.

Безсмъртие 

  Поезия » Гражданска
341 1 0

12.03.2015

 

Мария Събева

 

Безсмъртие

 

Човек се ражда да се радва на живота,

да се труди, да твори и да създава.

Но за безсмъртие мечтае той с охота -

как вечно на живота да се наслаждава

 

Забравя той за кръговрата в природата -

как всичко ражда се, живее и умира,

но нов живот се ражда, с него и надеждата,

че след смъртта животът да тече не спира.

 

И тъкмо в кръговрата е нашето безсмъртие.

Чрез нашите деца животът продължава.

Безсмъртни са прекрасните творения

и всичко, що със ум и труд човек създава.

 

Безсмъртни са героите, загинали

за свободата на родината си свидна.

Безсмъртни са героите,живота си пожертвали

за оцеляване на планетата ни дивна.

 

И нека не тъжим, че тялото умира,

безсмъртни нека бъдат нашите дела.

Душата ни в енергия се трансформира,

за нов живот се ражда в нови времена.

© Мария Събева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??