В тънка роба е облечена нощта... красива.
Виждам я под уличната лампа, да танцува,
сбрала тишина във дланите, като крила,
а в нозете - болки на безсънни птици...
Kъсна нощ е, дремят клони черни,
призрачно преплели своите длани.
Скоро ще се съмне, а безсънните очи,
уморени ще полегнат с първите лъчи.
© Евгения Тодорова Всички права запазени