Спря ме веднъж любовта и ми каза:
"Обичай, раздавай, пилей!
Отвори си сърцето, там за да вляза...
в огън, в жарава живей!"
Спря ме веднъж радостта и ми каза:
"Усмихни се, на всичко се смей!
Усмивка прати ми, по нея ще сляза...
в щастие дълго живей!"
Спря ме веднъж младостта и ми каза:
"Не спирай, в живота лудей!
Тогава остава млада душата...
в очите огънче грей!"
Спря ме веднъж старостта и ми каза:
"Бягай далече от мен!"
Гръб ми обърна, път ми показа...
в безвремие как се живей.
Спря ме веднъж мъдростта и ми каза:
"Мислите просто разлей!"
В тях е ключа, тя ми подсказа...
Животът, как се живей!
11.07.2021г.
© Теодора Атанасова Всички права запазени
Поздравления! Много ми хареса!