Няколко години бях извън страната.
Връщам се– картинка мила и позната:
творчество безценно тук се разпилява–
от фасул шушулки и от зърно плява.
А се "регистрират" всякакви поети–
"слава" да си купят с евтини билети.
Някои обаче нямат си идейка
фес ли да си турят, или– тюбетейка.
Български не знаят– на български пишат,
смеят се и спорят, плачат и въздишат,
трезвени са– видно– и когато пият,
чувствата си в рими бързат да разкрият.
Няколко години бях извън страната.
Връщам се– картинка мила и позната:
глупостта множи се... Кой да я възпее?!–
Никой!... че забавно с нея се живее!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени