18.11.2008 г., 10:54 ч.

Бих... 

  Поезия » Любовна
663 0 2
Бих...

Бих избягал, ако имах сили,
далеч от хорска суета
и сред житата есенни, изгнили
да бягам сам, загубен във ръжта.

Но силите привършват бавно в мен -
уморен съм от дните изтерзани.
И заспивам бавно, от всичко уморен,
за да сънувам сънища желани.

Бих избягал днес или пък утре при зори
без излишна мисъл или звук.
Бих тръгнал и сега дори,
но оставам - ти си тук.

© Християн Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??