12.03.2008 г., 13:38 ч.

Биолегорично 2 

  Поезия » Хумористична
551 0 3
Биолегорично 2

(вдъхновено от Eleazar и Darcy)

Язь въндалин сам презнад,
вертоален блогурьез,
пуйетичен селский гат,
николтурйень ий сирбез!

Кърта мифки ий фъйанс,
вартити прайя къубойки,
нъ туйлити ни даамь шанс --
ут читфорки тсепа двойки!

Пала тчерги ий йюргане,
джамуити ръсшерьяъм,
дупчъ тьенжури, теганье
ий келерти уоважаъам!

Гърдиробити търбушвам
ий кумините прудувфам,
пут келимити съ мушьам
ий кьешетатъ исзмукфам!

Йаку фъргам уф киречат,
разни диплумнье тъпетьи
йе борканити съ гьоветчат,
полсфам кът грънат-тумьети!

Па драфтца да ти натзепвам --
съ братфата сам форз-мъжьорт,
с КЪРатета кат та лепвам --
стаам зъ пешман-изкорт!

Викат, чи сам стайлъ-фрий,
кретекуват ма, чи вярфам,
ма фярвашт ли ье койт съ крий,
пуне нъ светлу съ ръскарвам!

Мчи зъ петнайс гудини сташ,
колкот мифки сам начесал
и кът почетниа страш,
мъшки службътъ сам несъл!

Ий балгарзкиа гу влъдейя,
ф пръвупизат сам пирфекьт,
тъ чак четателти нимейат,
ут хърмуничниъа ийфект!

Азь пуетин сам приснат,
фиртуален главумът,
нищу, чи сам селска гат,
Прагата ми ей на път!

10-11. 03. 2008 г.
Прага

© Станимир Тахов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??