12.02.2011 г., 16:12 ч.

Бизнес комсомолец –из цикъла "Малка средновековна пластика" 

  Поезия » Хумористична
466 0 0

Историята е такава:

с опакото на ръкава

все още бършел си сопола,

но го приели в Комсомола!

 

Понеже бил със дейност кратка,

не станал член в "партийна ядка"–

с друг комсомолец и с девойка

участвал във "летяща тройка".

 

И вдъхновен, и замечтан,

идейно силно подкован,

"израснал" нашият другар

до пост "общински секретар"!

 

Така в партийния живот

сам учел простия народ,

че идва паметният ден

"врагът ни класов победен

 

да бъде!" ... И в партийна школа

изпратен бил от Комсомола:

да стане учен демагог,

повярвал в Партията–Бог!

 

Но ето, случил се обрат

в еднопартийния ни свят –

в миг политиката зарязал

и в бизнес сферата навлязъл:

 

докато други вдигат стачки,

той – бизнесмен – да трупа пачки!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??