29.08.2017 г., 16:11 ч.

Боде ме 

  Поезия
337 0 0

Боде ме
свободата.
Като щит е тя.
Не признавам аз
оръжия.
С открито чело
винаги вървя.
А как обичат
всички от света
да стрелят в мен!
Страхливци -
стрелят винаги в гърба.
Не знаят -
там са крилете
на човека,
неуязвими са.
От болката
единствено растат.
Болката е името
най-скрито
на свободата.
Ах, как боде
звездата на челото!
Къде сте, звездочели?
Звездите ни
се свързаха.
Да разчетем и ние
своя знак!

© Кирилка Пачева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??