25.10.2018 г., 9:12 ч.

Бокал 

  Поезия
184 1 6

 

                                                             

Чаша старинна в метален обков

с  алена  тайна,  налята  догоре.

Тайна – проклятие и благослов,

  дар поднебесен за грешните хора.

В чашата – вино и кръв.

 Вино  причастно –

кръв   Христова.

Огън негаснещ –

живот и  смърт

и възкресяващо Слово.

 

 

 

21.09.2016

© Мария Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??