Думи цинични на уста
използват младите по света –
не може да се излезе с тях на глава!
Ни уважение имат, ни страх
от по-големите, от мъдростта –
бунтуват се срещу всичко на света!
На „Здравей!“ ти отговарят:
- Майката си *бал!
На „Довиждане!“ ти отговарят:
- ’Мри бе *едал!
Хляб не искат, а трева –
да си посадят на двора пред дома!
Работа не искат, а пари –
изкарани с по-силен наркотик!
Да се смееш или да плачеш
на арогантността по света,
но не смей да се оплачеш
на полиция или на властта!
Не ще те чуят, знай –
държавата подкрепя
тоз‘ измислен рай!
© Пламена Кирева Всички права запазени