16.10.2019 г., 8:09 ч.

Болката Любов лекува 

  Поезия
348 0 0

Болката Любов лекува,
щасти`я ознаменува
и в света да се добрува —
въжделее и ратува.

 

Болката Любов векува,
вèсти благи пророкува
и ще спре да боледува,
щом навред възтържествува.

 

Болката Любов бесува
и тъжи, и негодува,
нелюбов че съществува
и че и в сърца нахлува.

 

Болката Любов празнува,
колчем някому робува
и сияе, и будува,
и безкрай че è, ликува!

© Стоян Минев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??