29.05.2015 г., 1:20 ч.

Болнодушие 

  Поезия » Гражданска
278 1 3

Бясно вихрят се световните върхушки
и разтърсват пластовете на живота...
Накъде вървим - безпътни, болнодушни?
С празноверие, с надежда идиотска...

Размножават се отровите и болките...
Обезчовечаваме се, чезнем, блудничим...
Нужни са вълшебни билки - Люботворниче,
Добролюбниче, Природниче, Разумниче...

Марин Тачков
20 май 2015 г.

 

© Марин Тачков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??