17.02.2019 г., 18:59 ч.

Борба 

  Поезия
440 2 5

Народът ни, съвсем изперка.
Народът ни, се измени.
Във фейсбук влиза, не във черква.
Интриги пали и слухти.

За лайкове сега се бори.
Копира, пейства и краде.
За несправедливото говори
и кой с кого, къде яде.

Народът чати, не говори.
Усмихва се с емотикон.
Готов за всичко да поспори.
Народ, рамкиран със шаблон.

Копнее за прекрасно утре,
но сам стои във своят дом.
Вън е пълно само с мутри...
Твори и пише нов закон.

А времето лети и хапе
от смисъла на същността.
Мутирала борбата в чакане,
но фейсбук, днеска е борба.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??