16.11.2007 г., 17:28 ч.

Борбено! 

  Поезия
529 1 9
 

За един изключително скъп за мен човек!

 

Ти не си такава!

Ти не плачеш без причина!

Ти не си колебаещ се пламък!

Ти не умираш духовно!

Ти се бориш! Ти оставаш!

Ти си весела, щастлива.

Ти не угасваш. Ти си буен огън!

Ти си усмивка. Ти си смях!

Ти можеш! Ти си силна!

Ти си бяла!

Ти притежаваш всички цветове!

 

А сега изведнъж черното

пак нахлу в белия екран....

Някой ти подлага крак,

друг и нож в теб ще забие,

трети ще ти се присмее

или ще те унижи...

Мнозина няма да те раберат.

Защото такава, каквато си,

ти си прекрасна,

но твърде малко хора оценяват вече красотата.

Ще станеш силна личност. Непоклатима.

Няма да си сама никога,

защото винаги се намират приятели..

Ако си достатъчно широкоскроена да ги приемеш.

Няма значение какво казват хората.

Няма значение колко болка ще изтърпиш, заради тях.

Няма значение дали те разбират.

Само ти си от значение.

Това, което успееш да запазиш.

Това, заради което се бориш.

Това, как се бориш.

Това, че се бориш!

Оцелява най-приспособимият, нали знаеш...

Но се запомнят творците!

 

А ти си като пеперуда, още не освободила се от пашкула си.

Чакай, спри се!

Има много време да летиш.

Изчакай, докато крилата са готови!

И вярвай! Ти можеш!

Аз вярвам в теб!

© Джули Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Радвам се че те радва (::
    И знам (: Те са ми опората...
  • аа това го четох днес и ме радва пък и специалният човек си заслужава
    хихи и тук има хора, които ти поправят правописните грешки
  • Мерси за корекцията - коригирано е [;
    Отново благодаря за позитивните коментари. Усмивки!!(::
  • Ти си !!!
    И вярвай! Ти можеш!
    Поздравления !!!
  • Хубаво посвещение!
    Поздрави
  • поздрав!- имаш правописна грешка-оправи я-...се от пъшкула си..
  • Великолепно,не зная как да ти кажа колко много ми харесва стихотворението ти, пълно 6.
  • Много е искренно! Поздрави и пълна шестица от мен!!!
  • Браво!
Предложения
: ??:??