26.09.2005 г., 1:38 ч.

Боря се за теб ! 

  Поезия
788 1 0
След бури и ветрове в храм с изгаснали свещи ...
бавно влизам и се моля на колене .
Искам любов вместо самота
и топлината на твойта ръка вместо тъмнина.
Искам да ме докосват твоите устни
вместо ветровете пусти .
Къде да те търся вече не знам
и кога ще стигна дотам?
Небето къпе се в тъмнина ,
както моята изстрадала душа!
С мъка се боря със живота
и борбата става все по-жестока!
Вратите пред мен затварят се една по една
и камъни се сипят пред моите крака...
Крака тичащи към теб, но все недостигащи там, закъдето вървят.
Търся те безнадеждно, както бих търсила изток и запад с развален компас.
Няма кой да ме разбере...
Няма кой да ми помогне... нито кой да ме съжали.
И в тази борба пак съм сама, а по-важното е докога?
Въпроси без отговор... кога и къде ще бъде края... на тази изгаряща страст?
Дали ще те намеря да я потушим двамата или докрай  ще чакам да ме изпепели?
А, ако те намеря дали ще сбъдна моите копнежи
или за миг ще срина всичките си стремежи???
И все пак искам да съм с теб! Поне за малко да почувствам по кожата си дъха ти
и да се усмихна така, както само ти можеш да ме накараш ...
Да ти усетя  топлината
и да полетя към луната!!!

© АЛЕКСАНДРА ГЕОРГИЕВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??