4.10.2007 г., 8:42 ч.

Боси въпроси... 

  Поезия
583 0 19
 

Какво си? Защо си?

И други въпроси

разхождат се боси

из мойта глава.


А ти си... Нали си?

Дали си? Върви си?

Простих си!

Точно сега...


Какво съм? Защо съм?

Сама съм! Тъга съм!

Роса съм! Сълза съм!

И ме попи


нощта. Обеща

до изгрев свещта

съня ми - мечта

да изгори.


Не спрях! Не успях!

И плаках, и пях!

И пак не познах.

Сгреших те!


Мълчах и крещях!

Не исках, но бях.

Изграждах, рушах.

Сътворих те!


Не зная! Гадая!

Време чертая

и се старая.

Не спирам!


А всъщност - зная.

За теб е безкрая!

За мен е края!

Умирам!

© Цвети Пеева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??