5.06.2020 г., 6:53 ч.

Ботев 

  Поезия
389 0 0

С дух неуморим,
аромат на силна храброст.
Мъж,непобедим,
погубил свойта младост.

В безкрайната борба
срещу тиранина жесток.
В мрачната тъма
срещу вековния поток.

Мъж със стоманено сърце,
очи, пропити с мъка.
Мъж със кървави ръце,
душа, изпитала разлъка.

Кой го не говори,
кой го не хули.
Ала и пред адовите двори,
той не се сломи.

Ботев казваше се той,
храбър и велик.
За държавата- герой,
за тиранина-смешник.

Ще бидеш вечно в моята душа,
не ще те никога забравя.
Зарад' теб днес бият български сърца,
тебе днес България прославя.
 

 

   За всеки 2 юни......


 

© Белослава Танчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??