31.10.2007 г., 11:18 ч.

Бракът - като дума 

  Поезия
625 0 8

         Бракът –  като дума

 

От позицията на жена омъжена,

ходеща във брак по стълба въжена,

искам да попитам във ефир,

да почувствам себе си във мир:

Кой наложи „брак”-а като дума

за свещен съюз, отнемащ ни разýма?!

Гледам, във тълковен речник пише:

„...бракът е съжителството свише

между двата разнородни пола...”,

търсещи със свещ под теле - вóла,

си добавям аз за допълнение,

че ми липсва дълго пояснение.

Виждам по-надолу втора дума:

„брак” – о, майко, взéма ми се ýма!

„Лоша и негодна е продукция” –

няма оправúя с репродукция...

Хем се чудя, мисля, хем се мая,

със тълкуване ще стигна ли до края?!

Гледам и не вярвам на езика ни –

образен, богат, и от дедите ни.

Бракът как е висша институция,

после пък – негодна е продукция...

...Или нещо гнило има тука!

О, безбрачни! На дърво се чука!

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??