31.01.2019 г., 19:52 ч.

Брей, какъв поет 

  Поезия » Хумористична
722 6 5

На кой  кум, на кой  сват,

има диплома за висше!

Защо е бил на този свят,

ако стихове не пише?

 

Пръсти кърши, вежди свежда,

пот избива му на чЕло,

думите във стих подрежда,

той е пръв поет...на сЕло!

 

Виж, как строфите реди,

получава му се строя,

на ритъма да не вреди,

проверява сричкоброя!

 

Той метафори не ползва,

изказът му е директен,

чувствата- в голяма доза

и стихът му е перфектен!

 

От теория разбира,

тука ямб, а там хорей,

пише мощно и не спира,

брей, какъв поет е, брей!

 

В поетичния ефир,

той го пусна. Не изтрая!

Като стадо без пастир

се изгуби то в безкрая!

 

© Исмаил Али Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубав стих! Поздрави, Исмаиле!
  • Стойчо, Дани, Руми и на всички прочели едно голямо благодаря!
  • Още от заглавието ми стана ясно, че няма начин да не се посмея...
    Исмаиле, радвам ти се от сърце!!!
  • Само силните могат.... Поздрави!
  • Изводът е да си пазим словото (стадото) от славодави...
    Поздравления, Исмаил!
Предложения
: ??:??